Ibland är en strand

Ett försök till rim om stränder och solresor

Jag tänkte idag se om jag kan rimma litegrann, det i ett försök att i förtid trigga den utlovade ström av julrim som jag är otålig kring. Det från vad man kan kalla en Julklappspoet och dessa julklappsrim läses främst på Bra Julklappstips. Så här kör vi, men först stämningen med en bild på en ljuvlig sandstrand. Och vem ser vi där?

Tomten tar paus med julklappar på stranden
Julklapparna blir sena i år, jultomten är på den årliga solresan och nakenbadar

Ett rim om stränder retar Jultomten

Näst intill aldrig, men ändå ibland

Det är nåt som fattas, jag saknar en strand

Solig och sandig, min strand skulle va

Men sol utan dig, vill jag inte ha

Så kan jag få köpa en resa till dig

Tänk inte efter, gör det inte till grej

Se det som julklapp, men undrar till vem

Till mig är den självklart, för du klappen är

Få va lycklig på stranden, med den man har kär

Inget julklappsrim men Toppklass ändå

Jag är imponerad av mitt rimmande. Det är sanningen dessutom, jag saknar stranden och jag saknar mer därtill. Ibland är en sandstrand det enda man önskar sig. Även om det råkar vara nära jul. Men ingen strand i hela världen kommer nära, så lär det vara länge gränsande till jämt. God jul långt, långt i förväg. Nu är det hög tid att göra något aktivare. Julklapparna får vänta någon månad till innan jag sliter tag i.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *